ßßß Cookit - przepis na Ziemniaki po cabańsku

Ziemniaki po cabańsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 2-3 kilogramów
cebule 3 sztuk
marchewki 4 sztuk
boczek wędzony według uznania
kiełbasa 2 sztuk
kapusta 3 listków
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Warzywa obieramy, myjemy a następnie suszymy. wykładamy boczkiem gliniany lub żeliwny garnek. Układamy warstwami pokrojone w ósemki albo grube plastry ziemniaków, marchewki kiełbasy i pokrojoną w krążki cebule. Każdą warstwę pieprzymy, solimy i posypujemy zieleniną ( na wierzchu powinny być ziemniaki i liście kapusty). Przykrywamy pergaminem i pieczemy do miękkości.
Uwagi:
Na wierzch można położyć trochę tłuszczu, dzięki czemu ziemniaki nie będą takie suche (:
Autor: Kasia i Tomek
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7912/Ziemniaki-po-cabansku