Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 2-3 kilogramów
cebule 3 sztuk
marchewki 4 sztuk
boczek wędzony według uznania
kiełbasa 2 sztuk
kapusta 3 listków
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Warzywa obieramy, myjemy a następnie suszymy. wykładamy
boczkiem gliniany lub żeliwny garnek. Układamy warstwami pokrojone w ósemki albo grube plastry
ziemniaków,
marchewki kiełbasy i pokrojoną w krążki
cebule. Każdą warstwę
pieprzymy, solimy i posypujemy
zieleniną ( na wierzchu powinny być
ziemniaki i liście
kapusty). Przykrywamy pergaminem i pieczemy do miękkości.Uwagi:Na wierzch można położyć trochę tłuszczu, dzięki
czemu ziemniaki nie będą takie suche (:Autor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: