Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
polędwica wołowa 400 gramów
masło 2 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
wino białe 0,5 szklanek
woda 0,5 szklanek
czekolada gorzka 30 gramów
płatki chilli 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebule i
czosnek drobno posiekać. Umyte, osuszone
mięso pokroić na cienkie plastry, oprószyć
pieprzem oraz
solą i usmażyć z obu stron na
oleju z
masłem (ok. 20 sekund z każdej strony). Dodać
cebulę oraz
czosnek, wlać
wino oraz
wodę, przykryć i dusić jeszcze 15 minut. Dodać połamaną
czekoladę oraz
chilli i dusić kolejne 10 minut bez przykrycia. Przed podaniem można posypać całość tartym
żółtym serem. Podawać z
czerwoną fasolą i
ryżem.Uwagi:
Płatki chilli można zastąpić jedną posiekana papryczką albo 1/4 łyżeczki
pieprzu cayenne.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: