Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 130 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mostek wołowy 0.5 kilogramów
papryka ostra 0.5 łyżek deserowychząbek
czosnku 2 sztuk
cebula 1 sztukpasta selerowa 1 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
woda 3 szklanek
kapusta biała 0.5 kilogramówWykonanie:1.
Mięso umyć. pokrajać, włożyć do rondla 2. Dodać wszystkie składniki z wyjątkiem
kapusty. 3. Zagotować, zmniejszyć płomień, trzymać na małym ogniu około 2 godz., aż
mięso będzie miękkie. 4. Na dwadzieścia minut przed zakończeniem gotowania, dodać
kapustę. 5. Na gorącym półmisku ułożyć
mięso i oddzielnie
kapustę, polać sosem. 6. Podawać z
ziemniakami puree i
sałatką jarzynową. Proporcje dla 4 osóbUwagi:
ostra papryka lub
chili, ząbki
czosnku pokrojone w plasterki, średnia
cebula pokrojona w plasterki, 2 łyżeczki
sosu sojowego lub łyżeczka
przyprawy maggi i 2 łyżeczki
wody,
sok z cytryny lub
rabarbaru ewentualnie kilka kropel
octu,
kapusta pokrojona w grube paskiKuchnia IndonezyjskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: karolinaData: 2011-01-28ble bleDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: