ßßß Cookit - przepis na Wołowina duszona z kapustą

Wołowina duszona z kapustą

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 130 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mostek wołowy 0.5 kilogramów
papryka ostra 0.5 łyżek deserowych
ząbek czosnku 2 sztuk
cebula 1 sztuk
pasta selerowa 1 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
woda 3 szklanek
kapusta biała 0.5 kilogramów
Wykonanie:
1. Mięso umyć. pokrajać, włożyć do rondla 2. Dodać wszystkie składniki z wyjątkiem kapusty. 3. Zagotować, zmniejszyć płomień, trzymać na małym ogniu około 2 godz., aż mięso będzie miękkie. 4. Na dwadzieścia minut przed zakończeniem gotowania, dodać kapustę. 5. Na gorącym półmisku ułożyć mięso i oddzielnie kapustę, polać sosem. 6. Podawać z ziemniakami puree i sałatką jarzynową. Proporcje dla 4 osób
Uwagi:
ostra papryka lub chili, ząbki czosnku pokrojone w plasterki, średnia cebula pokrojona w plasterki, 2 łyżeczki sosu sojowego lub łyżeczka przyprawy maggi i 2 łyżeczki wody, sok z cytryny lub rabarbaru ewentualnie kilka kropel octu, kapusta pokrojona w grube paski
Kuchnia Indonezyjska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: karolina
Data: 2011-01-28
ble ble
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1873/Wolowina-duszona-z-kapusta