Wykonanie
            « Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 130 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mostek wołowy 0.5 kilogramów
papryka ostra 0.5 łyżek deserowychząbek 
czosnku 2 sztuk
cebula 1 sztukpasta selerowa 1 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek stołowych
sos sojowy 2 łyżek deserowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
woda 3 szklanek
kapusta biała 0.5 kilogramówWykonanie:1. 
Mięso umyć. pokrajać, włożyć do rondla 2. Dodać wszystkie składniki z wyjątkiem 
kapusty. 3. Zagotować, zmniejszyć płomień, trzymać na małym ogniu około 2 godz., aż 
mięso będzie miękkie. 4. Na dwadzieścia minut przed zakończeniem gotowania, dodać 
kapustę. 5. Na gorącym półmisku ułożyć 
mięso i oddzielnie 
kapustę, polać sosem. 6. Podawać z 
ziemniakami puree i 
sałatką jarzynową. Proporcje dla 4 osóbUwagi:
ostra papryka lub 
chili, ząbki 
czosnku pokrojone w plasterki, średnia 
cebula pokrojona w plasterki, 2 łyżeczki 
sosu sojowego lub łyżeczka 
przyprawy maggi i 2 łyżeczki 
wody, 
sok z cytryny lub 
rabarbaru ewentualnie kilka kropel 
octu, 
kapusta pokrojona w grube paskiKuchnia IndonezyjskaPotrawy z 
MięsaKomentarze:Autor: karolinaData: 2011-01-28ble bleDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z 
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: