ßßß Cookit - przepis na Sernik z jabłkami

Sernik z jabłkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
margaryna 1 kostek
cukier 0,5 szklanek
żółtka 2 sztuk
sól 1 szczypta
ser mielony 500 gramów
jabłka 1 kilogramów
cukier 0,5 szklanek
jajko 2 sztuk
budyń waniliowy 1 sztuk
rodzynki 100 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
rum 25 mililitrów
Wykonanie:
Ciasto: Przesianą mąkę posiekać z margaryną, dodać żółtka, szczyptę soli i pół szklanki cukru, zagnieść ciasto, owinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki.
Masa serowa: oczyszczone, pokrojone jabłka skropić rumem, ser utrzeć mikserem ze skórką z cytryny, z pół szklanki cukrem, jajkami i budyniem.
Rozwałkować ciasto i wyłożyć nim dno oraz boki formy wyścielonej papierem do pieczenia. Na cieście rozsmarować masę serową, a na niej rozłożyć jabłka i posypać wymoczonymi, osączonymi rodzynkami. Piec ok. 45 minut w 190 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8097/Sernik-z-jablkami