Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
margaryna 1 kostek
cukier 0,5 szklanek
żółtka 2 sztuk
sól 1 szczypta
ser mielony 500 gramów
jabłka 1 kilogramów
cukier 0,5 szklanek
jajko 2 sztuk
budyń waniliowy 1 sztuk
rodzynki 100 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
rum 25 mililitrówWykonanie:Ciasto: Przesianą
mąkę posiekać z
margaryną, dodać
żółtka, szczyptę
soli i pół szklanki
cukru, zagnieść ciasto, owinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki.Masa serowa: oczyszczone, pokrojone
jabłka skropić
rumem,
ser utrzeć mikserem ze
skórką z cytryny, z pół szklanki
cukrem,
jajkami i
budyniem.Rozwałkować ciasto i wyłożyć nim dno oraz boki formy wyścielonej papierem do pieczenia. Na cieście rozsmarować masę
serową, a na niej rozłożyć
jabłka i posypać wymoczonymi, osączonymi
rodzynkami. Piec ok. 45 minut w 190 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: