ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 1 kilogramówjajka 15 sztukcukier 350 gramówmasło 60 gramówrodzynki 120 gramówlaska wanilii 1 sztukmąka 250 gramówmasło 120 gramówcukier 60 gramówżółtka 2 sztukskórka z cytryny - otarta 1 sztukWykonanie:Ciasto: z przesianej mąki, 120g masła, 60g cukru, żółtek (2) oraz skórki otartej z wyszorowanej cytryny zagnieść kruche ciasto i odstawić na kilkanaście minut do lodówki.Masa serowa: ser utrzeć z cukrem, stopniowo dodając po żółtku, wlać roztopione, przestudzone 60g masła. Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek, wymoczone rodzynki oraz posiekana wanilię i delikatnie wymieszać.Rozwałkowanym ciastem wyłożyć dużą blachę, posmarowana masłem i posypana mąką. Na cieście rozłożyć masę serową i wygładzić. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Zimny sernik posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: