Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,5 szklanek
margaryna 0,5 kostek
woda 90 mililitrów
olej 1 łyżek stołowych
kakao 1 łyżek stołowych
ser mielony 1 kilogramów
mleko 1 szklanek
cukier puder 1 szklanek
budyń śmietankowy 1 sztuk
cukier waniliowy 2 łyżek deserowychWykonanie:
Margarynę posiekać nożem z
mąką i
kakao na stolnicy, dodać
olej i lekko wyrobić czubkami palców. Dodać
wodę i szybko zagnieść ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię i na 1h włożyć do zamrażalnika.Rozdrobniony widelcem
ser zmiksować z
mlekiem,
cukrem pudrem,
cukrem waniliowym i
budyniem.Średnią tortownicę wyścielić papierem do pieczenia. Na spód tortownicy zetrzeć na tarce o dużych oczkach wyjęte z zamrażalnika ciasto. Przyklepać ręką, na wie5rzch wylać masę
serową, wyrównać jej powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 50 min.Uwagi:
Budyń śmietankowy można zastąpić
budyniem waniliowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor:
BeciaData: 2010-02-03Tak, ten sernik piecze się bez
jajek.Autor:
bbezaData: 2010-01-02 bez jajek?Autor: halszkaData: 2010-01-02a gdzie
jajka do ciasta i
seraDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: