Wykonanie

Kolejne ciasto z
serii: "przepis Teściowej" ;D Z mężem pilnie uczymy się na jej wskazówkach;)Składniki:5 jaj1 szkl.
mąki1 szkl.
wody3/4 kost.
margaryny
MASA1/2 l
mleka3 łyżki
mąki zwykłej1 łyżka ziemniaczanki1 kostka
margaryny1 szkl.
cukru pudrucukier waniliowykwasek
cytrynowyPrzygotowanie:I
Wodę z tłuszczem zagotować dodać
mąkę. Przestudzić. Do przestudzonego ciasta dodawać kolejno
jajka.II Ciasto podzielić na 2 części i kolejno piec. Pieczemy w 200st. C 30-50min., aż ciasto będzie suche, zarumienione, chrupiące i pofałdowane. Ciasto studzimy.III Przekładamy masą.

MASA:IV Połowę
mleka musimy zagotować. Z 2 częścią
mleka rozmieszać
mąkę. Całość wymieszać i gotować jak
budyń. Masa będzie miała konsystencję budyniu.V
Margarynę ucieramy z
cukrem dodajemy do niej zimną masę "budyniową" i kwasek
cytrynowy do smaku.VI Na wierzchu lukrujemy.