Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ser biały 0.5 kilogramów
białka z
jajek 3 sztuk
cukier 1 szklanekOlejek aromatyczny 1 sztuk
masło 0.5 kostek
mleko 1 szklanek
żelatyna 4 łyżek deserowych
cukier waniliowy 1 sztuk
galaretka 1 sztukWykonanie:
Ser zmielić.
Masło,
cukier i
białka utrzeć. Dodać do tego
cukier waniliowy i olejek aromatyzowany. Utartą masę wlać do
sera i ucierać dalej. Ugotować
mleko. Do szklanki gorącego
mleka wsypać
żelatynę i dobrze rozmieszać. Gdy ostygnie wlać do utartych składników. Dobrze rozmieszać. Na spód tortownicy kładziemy
herbatniki i wlewamy ciasto. Na cieście można położyć
owoce. Ciasto włożyć do lodówki. Ugotować
galaretkę. Lekko wystygłą wylać na sernik (musi być twardy) i ponownie włożyć do lodówki.Autor:
Kasia i TomekZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: