Wykonanie
Przepis tradycyjny, najprostszy na świecie. Nie wiem
czemu ale u mnie jak robi się już naleśniki to przeważnie jest to piątek, chyba właśnie ze względu na to, że jest to postny dzień, przynajmniej u mnie :) No i oczywiście muszą być to naleśniki z
serem, a takie na drugi dzień przysmażone i podane ze
śmiatanką i
cukrem to już w ogóle bajka, chociaż ja lubię też z
musem jabłkowym lub innym
dżemem, wszystko zależy od dnia :)Składniki na ciasto:2 szkl
mąki2 szkl
mleka1
jajkoopcjonalnie
cukier waniliowyNadzienie :
ser białycukiercukier waniliowyPrzygotowanie :Składniki na ciasto wrzucamy do jednej miski i miksujemy na gładką masę (jeśli będzie za rzadkie dodać więcej
mąki, a jak za gęste dodajemy
mleko).Smażymy na niewielkiej ilości
oleju.
Ser biały rozgniatamy widelcem (
daję ten w kostce), dodajemy
cukier (ilości w zależności od nas) i
cukier waniliowy. Mieszamy i przekładamy naleśniki.
Smacznego ! :)