Wykonanie
Ten deser to wspomnienie z dzieciństwa. Mama mojej koleżanki bardzo często robiła takiego galaretkowca, baaardzo mi smakował. Z pewnością posmakuje i dzieciom i dorosłym, które lubią desery z
galaretką.

Składniki:500 ml
mleka3 łyżki
żelatyny300 ml gorącej
wody3 łyżki
cukru1 łyżka domowego
cukru waniliowego4 różne
galaretki (każda rozpuszczona w 1 szklance gorącej
wody)Sposób wykonania:1.
Galaretki rozpuszczone w wodzie przelać do osobnych płaskich talerzy i odstawić do stężenia. Następnie pokroić w kostkę.2.
Mleko zagotować z
cukrem i
cukrem waniliowym, zdjąć z ognia.
Żelatynę rozpuścić w 300 ml gorącej
wody, wlać do
mleka i dobrze wymieszać. Całkowicie wystudzić.3. Pokrojone
galaretki przełożyć do naczynia (u mnie była to żaroodporna keksówka). Zalać zimnym
mlekiem z
żelatyną, przemieszać. Odstawić do całkowitego stężenia.Smacznego!!!

Źródło: Swojskie jedzonko