Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 9 sztuk
pestki dyni 0,5 szklanek
mąka 3 łyżek stołowych
śmietana 3,5 łyżek stołowych
jajka 1 sztuk
pieczone mięso 200 gramów
masło 1 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
bułka tarta według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowane
ziemniaki oraz resztki
wędlin lub pieczeni zmielić. Posiekane
pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Wymieszać z
masłem,
ziemniakami oraz
wędlina, dodać
jajko, gęsta
śmietanę i
mąkę. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i dobrze wyrobić masę. Zwilżonymi dłońmi uformować niewielkie kulki, obtoczyć je w
bułce i ułożyć na natłuszczonej
olejem blasze. Upiec na złoty kolor w 200 stopniach. Gałuszki podawać polane
masłem z dodatkiem surówek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: