Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser twarogowy 0.5 kilogramów
jajko 4 sztuk
margaryna 1 łyżek stołowych
koper siekany 6 łyżek stołowych
bułka tarta 10 dekagramów
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
Jaja umyć, osuszyć, oddzielić
białka.
Ser zemleć w maszynce. Żaroodporne naczynie lekko posmarować
masłem (
margaryną), posypać
tartą bułką. Resztę
masła (
margaryny) utrzeć w misce, dodając w trakcie ucierania po sztuce
żółtka. Nie przestając ucierać, dodawać stopniowo
zmielony ser. Przygotowaną w ten sposób masę wymieszać z
koperkiem, dodać nieco
tartej bułki, przyprawić do smaku
solą i
pieprzem. Z
białek ubić pianę, sztywną pianą osolić i ubijać jeszcze chwilę, następnie połączyć z przygotowaną masą
serową, dodając jednocześnie jeszcze trochę
tartej bułki. Wyłożyć do żaroodpornego naczynia, wyrównać powierzchnię, skropić
olejem(
oliwą), wstawić do średnio nagrzanego piekarnika, upiec, lekko rumieniąc na jasnozłoty kolor. Wyłożyć na półmisek. Podawać z dodatkiem
ziemniaków,
sosu grzybowego i surówek.Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: