ßßß
 
            
         Składniki:1 średnia cukinia2 jajkabułka tarta do panierowaniaolej do smażeniasólWykonanie:Cukinię obieram ze skóry, kroję w plastry i usuwam gniazda nasienne.
Składniki:1 średnia cukinia2 jajkabułka tarta do panierowaniaolej do smażeniasólWykonanie:Cukinię obieram ze skóry, kroję w plastry i usuwam gniazda nasienne. Jajka wbijam do miseczki i roztrzepuję z dodatkiem soli. Do drugiej miseczki wsypuję bułkę tartą. Krążki cukinii obtaczam najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.
Jajka wbijam do miseczki i roztrzepuję z dodatkiem soli. Do drugiej miseczki wsypuję bułkę tartą. Krążki cukinii obtaczam najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Olej rozgrzewam na patelni i smażę krążki na rumiano z obu stron. Usmażone osuszam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Układam porcję na talerzu i podaję z ketchupemSMACZNEGO!
Olej rozgrzewam na patelni i smażę krążki na rumiano z obu stron. Usmażone osuszam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Układam porcję na talerzu i podaję z ketchupemSMACZNEGO!