Wykonanie
Kolejny przepis na
cukiniową przekąskę, która stanowi świetna alternatywę dla wszystkich
chipsów itp, za którymi przepadają dzieciaki. Można je podawać z
ketchupem, różnymi dipami, ewentualnie bez niczego. Moje dzieciaki wprost przepadają za nimi :)
Składniki:1 średnia
cukinia2
jajkabułka tarta do panierowania
olej do smażenia
sólWykonanie:
Cukinię obieram ze skóry, kroję w plastry i usuwam gniazda nasienne.
Jajka wbijam do miseczki i roztrzepuję z dodatkiem
soli. Do drugiej miseczki wsypuję
bułkę tartą. Krążki
cukinii obtaczam najpierw w
jajku, a następnie w
bułce tartej.
Olej rozgrzewam na patelni i smażę krążki na rumiano z obu stron. Usmażone osuszam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Układam porcję na talerzu i podaję z
ketchupemSMACZNEGO!