ßßß Cookit - przepis na Udziec cielęcy na kapuście

Udziec cielęcy na kapuście

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 210 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
ząbek czosnku 2 sztuk
kapusta kiszona 1 kilogramów
jabłko 3 sztuk
udziec cielęcy 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
piwo 6 łyżek stołowych
liście laurowe według uznania
natka pietruszki według uznania
ziele angielskie według uznania
goździk według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznania
Wykonanie:
Udziec umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem, solą i pieprzem. mięso dać na patelnie rozgrzaną na oliwie, polać piwem, smażyć dopóki się nie zarumieni. Następnie należy przełożyć mięso do brytfanki i piec mięso w piekarniku w temperaturze 200 stopni, przez około 1,5 do 2 godzin,(od czasu do czasu polewać mięso wywarem) Następnie do osobnego garnka włożyć kiszoną kapustę z przyprawami, gotować godzinkę na małym ogniu pod przykryciem,czasami mieszać by kapusta się nie przypaliła. Jabłka umyć, obrać i pokroić, dodać do kapusty na 5 minut przed dogotowaniem się kapusty.doprawić do smaku. Później kapustę położyć na jednym talerzu razem z udźcem.
Uwagi:
udziec cielęcy z kością
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3739/Udziec-cielecy-na-kapuscie