Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jabłko 8 sztuk
jajko 3 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
mąka 2 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
woda 1 łyżek deserowych
kakao 2 łyżek stołowych
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
cukier 1 szklanekWykonanie:
Jabłka umyć, obrać ze skórki,w ydrążyć środki, pokroić w kostkę. Do pokrojonych
jabłek dodajemy
cukier, mięszamy i odstawiamy na 1 godzinę. Po wyznaczonym czasie dodajemy resztę składników:
żółtka,
oliwę,
mąkę,
proszek do pieczenia,
sodę,
kakao a na samym końcu dodajemy
białka ubite na sztywno (można jeszcze dodać
bakalie, jeżeli ktoś lubi). Wszystko razem mieszamy.Powstałą masę przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej
bułką tartą. Pieczemy w temperaturze około 180 stopni.Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: MonikaData: 2011-02-20Zgadzam się łatwe i szybkie oraz smakowite ciasto :) To jest moje z jednych ulubionych ciast , moja mama co niedzielę je robi :)Autor:
kamaData: 2009-09-22latwo szybko i smakowicie :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: