ßßß Cookit - przepis na Salceson (ciasto z jabłkami)

Salceson (ciasto z jabłkami)

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
jabłko 8 sztuk
jajko 3 sztuk
oliwa 3 łyżek stołowych
mąka 2 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
woda 1 łyżek deserowych
kakao 2 łyżek stołowych
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
cukier 1 szklanek
Wykonanie:
Jabłka umyć, obrać ze skórki,w ydrążyć środki, pokroić w kostkę. Do pokrojonych jabłek dodajemy cukier, mięszamy i odstawiamy na 1 godzinę. Po wyznaczonym czasie dodajemy resztę składników:żółtka, oliwę, mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao a na samym końcu dodajemy białka ubite na sztywno (można jeszcze dodać bakalie, jeżeli ktoś lubi). Wszystko razem mieszamy.Powstałą masę przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy w temperaturze około 180 stopni.
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: Monika
Data: 2011-02-20
Zgadzam się łatwe i szybkie oraz smakowite ciasto :) To jest moje z jednych ulubionych ciast , moja mama co niedzielę je robi :)
Autor: kama
Data: 2009-09-22
latwo szybko i smakowicie :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3106/Salceson-(ciasto-z-jablkami)