ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1,25 szklanekproszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowychsól 0,5 łyżek deserowychorzechy laskowe mielone 0,5 szklanekczekolada deserowa 350 gramówmasło 50 gramówrum brązowy 0,25 szklanekjajka 2 sztukPerełki cukrowe według uznaniapolewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:Przesianą mąkę wymieszać z orzechami, proszkiem oraz solą. Połamaną czekoladę razem z masłem stopić w kąpieli wodnej. Wymieszać z rumem i ostudzić. Wbić jajka i zmiksować. Wymieszać z mąką i orzechami. Przykryć ciasto i wstawić na 60 minut do lodówki. Następnie rozwałkować na grubość 1 cm, wyciąć ciasteczka o dowolnych kształtach. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Szczelnie przykryć papierem i wstawić jeszcze na 4 godziny do lodówki. Piec 8 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Zimne ciastka udekorować polewą czekoladową i cukrowymi perełkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: