Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1,25 szklanek
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
sól 0,5 łyżek deserowych
orzechy laskowe mielone 0,5 szklanek
czekolada deserowa 350 gramów
masło 50 gramów
rum brązowy 0,25 szklanek
jajka 2 sztukPerełki
cukrowe według uznania
polewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać z
orzechami, proszkiem oraz
solą. Połamaną
czekoladę razem z
masłem stopić w kąpieli
wodnej. Wymieszać z
rumem i ostudzić. Wbić
jajka i zmiksować. Wymieszać z
mąką i
orzechami. Przykryć ciasto i wstawić na 60 minut do lodówki. Następnie rozwałkować na grubość 1 cm, wyciąć
ciasteczka o dowolnych kształtach. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Szczelnie przykryć papierem i wstawić jeszcze na 4 godziny do lodówki. Piec 8 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Zimne
ciastka udekorować
polewą czekoladową i cukrowymi perełkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: