ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2,5 szklanekmargaryna 200 gramówżółtka 2 sztuksól według uznaniacukier waniliowy 1 sztukśmietana 1 łyżek stołowychcukier puder 1 szklanekgruszki 5 sztukcukier gruby według uznaniaWykonanie:Obrane gruszki pokroić na kawałki, usuwając gniazda nasienne i zasypać cukrem waniliowym.ciasto: do przesianej maki dodać margarynę, cukier puder, szczyptę soli, żółtka oraz śmietanę i posiekać nożem. Szybko zagnieść kruche ciasto i schłodzić.Rozwałkować ciasto na średnią grubość wyciąć szklanka koła. Na połówce koła kłaść po kawałku gruszki. Przykryć druga polową ciasta i dokładnie skleić brzegi rogalików. Układać je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posypać grubym cukrem i piec ok. 30 minut w 160 stopniachAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: