ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomleko 0,5 litrówdrożdże 100 gramówcukier waniliowy 1 sztukcukier 3/4 szklanekjajka 5 sztukmargaryna 3/4 sztuksól 1 szczyptamąka 1,5 kilogramówkrem według uznaniaWykonanie:Mąka 4 łyżki, cukier 1 łyżka, mleko 0,5l, drożdże, wszystko razem mieszamy , pozostawiamy do wyrośnięcia. margarynę rozpuszczamy. Jajka z cukrem połączyć i wymieszać mikserem. Do miski dajemy mąkę, dodajemy rozczyn i pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto.Już gotowe wyrobione ciasto wykładamy na stolnicę i dzielimy na osiem równych części, każdą część rozwałkowujemy i znów dzielimy na osiem części, na każdą część nakładamy krem/powidła (do wyboru) i zawijamy rogaliki. Blaszkę wykładamy folią aluminiową, układamy rogale i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy do uzyskania złotawego koloru w temperaturze 180 stopni C.Uwagi:Krem według uznania może być czekoladowy lub owocowy.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: