Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 400 gramów
mleko 1 szklanek
drożdże 20 gramów
margaryna 2.5 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
cukier 0.5 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:
Drożdże,
cukier, łyżkę
mleka i
mąki rozetrzeć, odstawić do wyrośnięcia. Do
mąki dodać resztę
mleka,
jajka i
sól. Połączyć z rozczynem i wyrobić. Dodać roztopioną
margarynę i odstawić do wyrośnięcia. Garnek z wrzącą
wodą obwiązać ściereczką. Nabierać łyżką partie ciasta i układać na ściereczce. Garnek nakryć miską. Pyzy gotować na parze 20 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy mączne weg.WielkanocKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29tradycyjne poznanskieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: