ßßß Cookit - przepis na Puszysty placek kokosowy

Puszysty placek kokosowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
margaryna 125 gramów
jajka 3 sztuk
słodzik 100 gramów
mąka 250 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mleko 7 łyżek stołowych
wiórki kikosowe 12 łyżek stołowych
masło 15 gramów
czekolada dla diabetyków 100 gramów
mus z owoców lesnych 100 gramów
wiórki z białej czekolady według uznania
maliny według uznania
Wykonanie:
Utrzeć miękka margarynę i słodzić na gładką masę, dodając po jajku oraz mąkę wymieszaną z proszkiem na zmianę z 4 łyżkami mleka i 7 łyżkami wiórków kokosowych. Ciasto przełożyć do wąskiej 25 cm blaszki, wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Piec 45 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z blaszki kilkakrotnie nakłuć patyczkiem, skropić 3 łyżkami mleka i schłodzić. Połamana czekoladę roztopić z masłem w gorącej kąpieli wodnej i wymieszać z resztą wiórek. Ciasto przeciąć dwukrotnie wzdłuż, przełożyć musem owocowym i złożyć. Polać dokładnie czekoladą z kokosami i ozdobić na wierzchu wiórkami z białej czekolady oraz malinami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9017/Puszysty-placek-kokosowy