ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 125 gramówjajka 3 sztuksłodzik 100 gramówmąka 250 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmleko 7 łyżek stołowychwiórki kikosowe 12 łyżek stołowychmasło 15 gramówczekolada dla diabetyków 100 gramówmus z owoców lesnych 100 gramówwiórki z białej czekolady według uznaniamaliny według uznaniaWykonanie:Utrzeć miękka margarynę i słodzić na gładką masę, dodając po jajku oraz mąkę wymieszaną z proszkiem na zmianę z 4 łyżkami mleka i 7 łyżkami wiórków kokosowych. Ciasto przełożyć do wąskiej 25 cm blaszki, wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką. Piec 45 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z blaszki kilkakrotnie nakłuć patyczkiem, skropić 3 łyżkami mleka i schłodzić. Połamana czekoladę roztopić z masłem w gorącej kąpieli wodnej i wymieszać z resztą wiórek. Ciasto przeciąć dwukrotnie wzdłuż, przełożyć musem owocowym i złożyć. Polać dokładnie czekoladą z kokosami i ozdobić na wierzchu wiórkami z białej czekolady oraz malinami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: