ßßß
115 g masła lub margaryny75 g cukru2 łyzki brązowego, ciemnego cukru2 jajk175 g (1 1/2 szklanki) mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia120 ml (1/2 szklanki) mleka175 g czekoladowych chipsów (dałam 100 g)Piekarnik nastawiamy na 190 st C i przygotowujemy formę na 10 muffin.Mikserem ucieramy masło, dodajemy oba cukry i ucieramy do białości, wbijamy pojedyńczo jajka i uciaramy.Przesiewamy dwukrotnie makę i proszek do pieczenia(przesiałam raz). Mieszamy z masą maślaną i mlekiem na przemian.Połowę masy wykładamy do foremek, posypujemy wierzch chipsami i przykrywamy resztą masy.Pieczemy przez 25 minut lub do momentu gdy muffiny nabiorą koloru. Pozostawiamy w foremkach przez 5 minut, po czym wyjmujemy na kratkę i studzimy.