ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 200 gramówjajka 1 sztukmargaryna 0,5 kostekcukier 3 łyżek stołowychproszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowychśmietana 1 łyżek stołowychsól 1 szczyptamasa makaowa 1 puszkajabłka prażone 1 sztukgalaretka cytrynowa 1 sztukpolewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:Przesianą mąkę z proszkiem posiekać z margaryną, dodać śmietanę, jajko, oraz cukier i szczyptę soli. Zagnięść ciasto, owinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć nim średniej wielkości formę wyścieloną papierem do pieczenia i nakłuć w kilku miejscach widelcem. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, na złoty kolor.Galaretkę rozpuścić w 2/3 szklanki wrzątku i wymieszać z jabłkami ze słoika. Na wystudzone ciasto wyłożyć równą warstwą masę makową i przykryć ją masą jabłkową. Wierzch wyrównać i polać ciasto polewą czekoladową przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Schłodzić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: