ßßß Cookit - przepis na Przekładaniec makowo - jabłkowy

Przekładaniec makowo - jabłkowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 200 gramów
jajka 1 sztuk
margaryna 0,5 kostek
cukier 3 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
śmietana 1 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
masa makaowa 1 puszka
jabłka prażone 1 sztuk
galaretka cytrynowa 1 sztuk
polewa czekoladowa 1 sztuk
Wykonanie:
Przesianą mąkę z proszkiem posiekać z margaryną, dodać śmietanę, jajko, oraz cukier i szczyptę soli. Zagnięść ciasto, owinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć nim średniej wielkości formę wyścieloną papierem do pieczenia i nakłuć w kilku miejscach widelcem. Piec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, na złoty kolor.
Galaretkę rozpuścić w 2/3 szklanki wrzątku i wymieszać z jabłkami ze słoika. Na wystudzone ciasto wyłożyć równą warstwą masę makową i przykryć ją masą jabłkową. Wierzch wyrównać i polać ciasto polewą czekoladową przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Schłodzić.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7965/Przekladaniec-makowo---jablkowy