Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 5 sztuk
mąka tortowa 5 łyżek stołowych
cukier 5 łyżek stołowych
jabłka winne 500 gramów
galaretka cytrynowa 0,5 sztuk
cukier 2 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
sól 1 sztukWykonanie:Ciasto
biszkoptowe: całe
jajka ubić mikserem z
cukrem i
cukrem waniliowym oraz szczyptą
soli na puch, dodać
mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie, łyżką, połączyć. Przełożyć na dużą blachę wyścieloną papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 15 minut w 170 stopniach. Czystą ściereczkę posypać
cukrem pudrem i wyłożyć na nią gorący
biszkopt, usunąć pergamin i zwinąć ciasto razem ze ściereczką. Pozostawić do ostygnięcia.
Jabłka dusić tak jak na szarlotkę i jeszcze gorące wymieszać z 1/2 sypkiej
galaretki. Wystudzić.Ostudzone ciasto rozwinąć, usunąć ściereczkę, posmarować masą
jabłkową i ponownie ciasno zwinąć. włożyć do lodówki na 2h. Przed podaniem udekorować
bitą śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-03fajneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: