Wykonanie
Składniki

- 7
jajek- 1 szklanka
mąki- ¾ szklanki
cukru-
cukier waniliowy- łyżeczka
proszku do pieczenia- litrowy słoik przesmażonych
jabłek ( może być gotowa masa szarlotkowa )- 2
śnieżki- 2
galaretki cytrynowe- 400 ml
mleka- kolorowa posypka
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Białka ubić na sztywno. Dodać
cukier,
cukier waniliowy i
żółtka. Zmiksować na puszystą masę. Wsypać
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczenia, wymieszać. Piec ( blacha 37 na 25 cm )20 minut w temperaturze 175 o C. Wystudzić.
Jabłka wymieszać z jedną
galaretką i podgrzać aż
galaretka się rozpuści. Wystudzić i wyłożyć na ciasto. Drugą
galaretkę rozpuścić w ½ l wrzątku. Odstawić do lekkiego stężenia.
Śnieżkę ubić z
mlekiem i zmiksować z tężejącą
galaretką. Masę wyłożyć na
jabłka i udekorować posypką. Ciasto włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)