Wykonanie

Przepis z mojego domu rodzinnego - do upieczenia tego ciasta, potrzebujemy::1 szklanka
cukru3 szklanki
mąkiduże
jajkokostka
margarynyłyżeczka
proszku do pieczeniakilka łyżek
śmietany2 słoiki konfitury/marmolady wiśniowej

2/3
margaryny siekamy z 2 szklankami
mąki, następnie dodajemy 3/4 szklanki
cukru,
żółtko, pianę z
białka i
proszek do pieczenia.Zagniatając ciasto dodajemy 1-2 łyżki
śmietany, po czym wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Schłodzonym
ciastem wylepiamy formę do pieczenia i pieczemy przez kwadrans w 175st. C.Po upieczeniu, rozsmaruj na tym spodzie ciasta
owoce. Z reszty składników: szklanki
mąki, 1/3 szkl.
cukru i 1/3
margaryny zagnieć kruszonkę i posyp nią warstwę
owoców. Piecz przez 40min. w temp. 180st C.