Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 34 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
banany 6 sztuk
pomarańcza 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
rodzynki 10 dekagramów
masło 6 łyżek stołowych
cukier puder 3 łyżek stołowych
cukier waniliowy 1 sztukkieliszek
rumu 1 sztuk
goździk 1 gałązkiWykonanie:
Banany obrać ze skórki, zdjąć nitkowate włókna, które pozostają na powierzchni. Przekroić wzdłuż. Wycisnąć sok z
pomarańczy i z
cytryny.
Masło rozpuścić na patelni. Włożyć
banany. Przysmażyć na złoty kolor, około 2 mi¬nut z każdej strony. Obracać je ostrożnie, gdyż są bardzo delikatne.Zmniejszyć ogień,
banany posypać
cukrem pudrem, zalać
sokiem z
pomarańczy i
cytryny.Wsypać
cukier waniliowy,
goździk oraz
rodzynki. Podgrzewać aż do zagotowania.
Rum podgrzać na osobnej patelni. Zapalić i płonącym polewać
banany.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: