ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 34 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobanany 6 sztukpomarańcza 1 sztukcytryna 1 sztukrodzynki 10 dekagramówmasło 6 łyżek stołowychcukier puder 3 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukkieliszek rumu 1 sztukgoździk 1 gałązkiWykonanie:Banany obrać ze skórki, zdjąć nitkowate włókna, które pozostają na powierzchni. Przekroić wzdłuż. Wycisnąć sok z pomarańczy i z cytryny.Masło rozpuścić na patelni. Włożyć banany. Przysmażyć na złoty kolor, około 2 mi¬nut z każdej strony. Obracać je ostrożnie, gdyż są bardzo delikatne.Zmniejszyć ogień, banany posypać cukrem pudrem, zalać sokiem z pomarańczy i cytryny.Wsypać cukier waniliowy, goździk oraz rodzynki. Podgrzewać aż do zagotowania.Rum podgrzać na osobnej patelni. Zapalić i płonącym polewać banany.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: