ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmargaryna 200 gramówżółtka 3 sztukcukier 1 łyżek stołowychbułka tarta 1 łyżek stołowychrabarbar 1 kilogramówcukier 2 szklanekbiałka 3 sztukcukier puder 0,75 szklanekorzechy włoskie 50 gramówWykonanie:Przesiana mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i posiekać z margaryną, dodać żółtka utarte z łyżką cukru i szybko zagnieść ciasto, owinąć je folia i włożyć do lodówki. Oczyszczony rabarbar pokroić na małe kawałki, włożyć do rondla, wsypać 2 szklanki cukru i mieszając, smażyć na małym ogniu, aż nadmiar płynu odparuje i powstanie szklista, gęsta masa. Z białek ubić pianę i pod koniec wsypać stopniowo cukier puder. Pianę wymieszać z posiekanymi orzechami.. Schłodzone ciasto rozwałkować i wylepić nim dno i boki formy, wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 minut w 190 stopniach na złoty kolor. Wyjąć formę posypać ciasto bułka tartą, rozłożyć na nim masę rabarbarową, przykryć ją kratka z piany i piec jeszcze w 160 stopniach, do chwili, aż piana się zrumieni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: