Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
cukier 0,5 szklanek
margaryna 100 gramów
żółtka 2 sztuk
śmietana 2 łyżek stołowych
porzeczki czerwone 500 gramów
cukier waniliowy 1 łyżek stołowych
białka 2 sztuk
mąka 200 gramów
masło 120 gramów
cukier 100 gramów
Cynamon 1 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone
porzeczki osuszyć.Ciasto: z przesianej szklanki
maki,
margaryny, pół szklanki
cukru,
śmietany oraz
proszku do pieczenia zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folie i wstawić na 60 minut do lodówki. Rozwałkować i wylepić
ciastem średniej wielkości tortownicę, wyścielona papierem do pieczenia, uformować wyższy brzeg.
Białka ubić na sztywną pianę i równomiernie rozsmarować na cieście, przykryć równa warstwą
porzeczek, oprószyć
cukrem waniliowym. Posypać kruszonką, zrobiona z 200g
mąki, 120g
masła, 100g
cukru i łyżeczki
cynamonu (składniki zagnieść palcami tak, aby powstały grudki). Ciasto piec w 200 stopniach ok. 45 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: olaqqqqqData: 2011-07-06całkiemm, całkiemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: