Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 400 gramów
drożdże 40 gramów
sól 2 szczypta
cukier 3 łyżek stołowych
masło 100 gramów
jajka 2 sztuk
mleko 0,5 szklanek
cukier waniliowy 1 sztuk
ser mielony 800 gramów
cukier 150 gramów
mąka ziemniaczana 50 gramów
śmietana gęsta 50 gramów
jajka 5 sztuk
bułka tarta 3 łyżek stołowych
wisnie, słoik 1 sztuk
galaretka wiśniowa 1 sztukWykonanie:W ciepłym
mleku rozpuścić
drożdże, wymieszać z przesianą
mąką, 3 łyżkami
cukru i odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. Dodać roztopione, ostudzone
masło, 2
jajka i 1
cukier waniliowy i wyrobić gładkie jednolite ciasto.
Wiśnie osączyć, a sok zachować.
Twaróg utrzeć ze
śmietaną,
cukrem waniliowym i 150g
cukru, dodać
mąkę ziemniaczaną i po jednym
jajku, dobrze utrzeć. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim dno dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Posypać
tartą bułką i odstawić do wyrośnięcia. Na
drożdżowy m spodzie rozsmarować masę
twarogową i wyrównać. Piec 50 minut w 175 stopniach. Po 25 minutach pieczenia na warstwie twarogowej ułożyć połowę
wiśni i piec do kończ w tej samej temperaturze. Wyjąć z piekarnika, obłożyć resztą
wiśni, wystudzić. Zagotować 2 szklanki soku z
wiśni, wsypać
galaretkę i wymieszać. Gdy zacznie gęstnieć, małymi porcjami rozsmarować na owocach, odstawić do zastygnięcia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: