Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
margaryna 0,5 kostek
cukier 50 gramów
jajka 1 sztuk
woda 0,5 szklanek
sól 1 szczypta
rabarbar 1 kilogramów
cukier 150 gramów
margaryna 100 gramów
cukier 100 gramów
mąka 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier puder według uznaniaWykonanie:Przesianą
mąkę posiekać z
margaryną, dodać 50g
cukru,
jajko, szczyptę
soli oraz
wodę i zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 60 minut do lodówki. Oczyszczony
rabarbar pokroić w 4 cm kawałki. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim wysmarowaną tłuszczem średniej wielkości, okrągłą formę. Na cieście ułożyć
rabarbar i posypać
cukrem(150g).Kruszonka: rozetrzeć w palcach 100g
masła, 100g
cukru, 100g
mąki i
cukier waniliowy.Ta kruszonka posypać
rabarbar. Piec ok. 40 minut w 190 stopniach. Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: