ßßß Cookit - przepis na Placek rabarbarowy

Placek rabarbarowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
margaryna 0,5 kostek
cukier 50 gramów
jajka 1 sztuk
woda 0,5 szklanek
sól 1 szczypta
rabarbar 1 kilogramów
cukier 150 gramów
margaryna 100 gramów
cukier 100 gramów
mąka 100 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
cukier puder według uznania
Wykonanie:
Przesianą mąkę posiekać z margaryną, dodać 50g cukru, jajko, szczyptę soli oraz wodę i zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 60 minut do lodówki. Oczyszczony rabarbar pokroić w 4 cm kawałki. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim wysmarowaną tłuszczem średniej wielkości, okrągłą formę. Na cieście ułożyć rabarbar i posypać cukrem(150g).
Kruszonka: rozetrzeć w palcach 100g masła, 100g cukru, 100g mąki i cukier waniliowy.
Ta kruszonka posypać rabarbar. Piec ok. 40 minut w 190 stopniach. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9040/Placek-rabarbarowy