ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówmargaryna 0,5 kostekcukier 50 gramówjajka 1 sztukwoda 0,5 szklaneksól 1 szczyptarabarbar 1 kilogramówcukier 150 gramówmargaryna 100 gramówcukier 100 gramówmąka 100 gramówcukier waniliowy 1 sztukcukier puder według uznaniaWykonanie:Przesianą mąkę posiekać z margaryną, dodać 50g cukru, jajko, szczyptę soli oraz wodę i zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folię i włożyć na 60 minut do lodówki. Oczyszczony rabarbar pokroić w 4 cm kawałki. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim wysmarowaną tłuszczem średniej wielkości, okrągłą formę. Na cieście ułożyć rabarbar i posypać cukrem(150g).Kruszonka: rozetrzeć w palcach 100g masła, 100g cukru, 100g mąki i cukier waniliowy.Ta kruszonka posypać rabarbar. Piec ok. 40 minut w 190 stopniach. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: