ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 4 szklanekcukier 1 szklanekjogurt naturalny 400 gramówmargaryna 0,5 kostekjajka 4 sztukproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychbrzoskwinie 500 gramówcukier 3 łyżek stołowychsok z cytryny według uznaniacukier puder według uznaniaWykonanie:Miękka margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na gładka puszysta masę, połączyć z jogurtem i przesianą mąką wymieszaną z proszkiem, a na końcu delikatnie wymieszać z pianą ubita na sztywno z białek. Ciasto przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. połówki oczyszczonych brzoskwiń skropić sokiem z cytryny, odtoczyć w cukrze i ułożyć na wierzchu ciasta. Piec ok. 50 minut w 190 stopniach. Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: