Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 4 szklanek
cukier 1 szklanek
jogurt naturalny 400 gramów
margaryna 0,5 kostek
jajka 4 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
brzoskwinie 500 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
cukier puder według uznaniaWykonanie:
Miękka margarynę utrzeć z
cukrem i
żółtkami na gładka puszysta masę, połączyć z
jogurtem i przesianą
mąką wymieszaną z proszkiem, a na końcu delikatnie wymieszać z pianą ubita na sztywno z
białek. Ciasto przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. połówki oczyszczonych
brzoskwiń skropić
sokiem z cytryny, odtoczyć w cukrze i ułożyć na wierzchu ciasta. Piec ok. 50 minut w 190 stopniach. Zimne ciasto posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: