ßßß Cookit - przepis na puszysty biszkopt z brzoskwiniami i z dżemem

puszysty biszkopt z brzoskwiniami i z dżemem

nazwa

Wykonanie

biszkopt:
250 g margaryny
5 jajek
2 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
puszka brzoskwiń
konfitura śliwkowa
cukier puder
margarynę rozpuścić i ostudzić, brzoskwinie wyłożyć z puszki na sito,
białka oddzielić od żółtek, ubić z cukrem na puszystą masę, dodać żółtka, następnie mąkę z proszkiem, miksować, margarynę i wymieszać,
wylać na blachę i podpiec 10 minut w 180 stopniach,
wyłożyć na ciasto połówki brzoskwiń i nałożyć konfiturę,
piec 40 minut w 180 stopniach.
Źródło:http://g-jak-gotowanie.blogspot.com/2013/07/puszysty-biszkopt-z-brzoskwiniami-i-z.html