ßßß
Składniki:360 gramów mąki pszennej3 jajka170 gramów margaryny Kasi1/2 paczki proszku do pieczenia130 gramów cukru pudru1/2 słoiczka konfitury jagodowej3 białka1/2 szklanki cukru
Zarabiamy mąkę z proszkiem do pieczenia i margaryną
Dodajemy 3 jajka, cukier puder i zagniatamy. Ciasto ma być mokre
Wkładamy do lodówki na godzinęNastępnie dzielimy ciasto na dwie części
Nastawiamy piecyk na 180 stopniUbijamy białka z 1/2 szklanki cukruPołową ciasta wykładamy foremkę
Nakładamy połowę ubitej piany z białek
Na pianę małą łyżeczką nakładamy konfiturę
Następnie na konfiturę nakładamy drugą połowę kruchego ciasta. Ciasto jest na tyle mokre, że ja układam ciasto rwąc je na kawałki
Wkładamy do piecyka na 40 minutKroimy dopiero po wystygnięciu

Smacznego :)