Wykonanie
Zadanie miałam trochę utrudnione, ponieważ wiedziałam tylko, że ciasto składa się z części kruchej, piany z
białek,
dżemu lub
konfitur i tyle. Nie miałam przepisu, więc musiałam sobie po swojemu coś wymyślić.Upiekłam więc ciasto kruche z mojego przepisu na sernik gotowany i przełożyłam
konfiturą jagodową. Powinnam dać o połowę mniej
konfitury ponieważ ciasto wyszło zbyt mokre w środku, ale ogólnie jestem zadowolona :)

Składniki:360 gramów
mąki pszennej3
jajka170 gramów
margaryny Kasi1/2 paczki
proszku do pieczenia130 gramów
cukru pudru1/2 słoiczka
konfitury jagodowej3
białka1/2 szklanki
cukru
Zarabiamy
mąkę z
proszkiem do pieczenia i
margaryną
Dodajemy 3
jajka,
cukier puder i zagniatamy. Ciasto ma być mokre


Wkładamy do lodówki na godzinęNastępnie dzielimy ciasto na dwie części

Nastawiamy piecyk na 180 stopniUbijamy
białka z 1/2 szklanki
cukruPołową ciasta wykładamy foremkę

Nakładamy połowę ubitej piany z
białek
Na pianę małą łyżeczką nakładamy
konfiturę
Następnie na
konfiturę nakładamy drugą połowę kruchego ciasta. Ciasto jest na tyle mokre, że ja układam ciasto rwąc je na kawałki

Wkładamy do piecyka na 40 minutKroimy dopiero po wystygnięciu



Smacznego :)