Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoaronia 500 gramów
orzechy laskowe 150 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka 250 gramów
jajka 4 sztuk
cukier 300 gramów
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
margaryna 1 sztuk
mąka ziemniaczana 75 gramów
śmietana 6 łyżek stołowych
Cynamon 1 łyżek deserowychWykonanie:
Miękką margarynę utrzeć z 200g
cukru,
cukrem waniliowym i szczypta
soli, dodając kolejno
jajka.
Mąkę wymieszać z
mąką ziemniaczaną, 100g posiekanymi
orzechami,
cynamonem oraz proszkiem i na zmianę z gęsta
śmietaną dodawać do masy, cały czas ucierając. Przełożyć do formy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać i ułożyć na nim oczyszczone
owoce. Piec 30 minut w 180 stopniach. Na patelni skarmelizować 100g
cukru, dodać 50g
orzechów. Wyłożyć na folię, ostudzić i posiekać na kawałki oraz ozdobić nimi ciasto.Uwagi:Aronie można zastąpić
borówkami amerykańskimi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: lalaData: 2010-09-02Na zdjęciu są prezentowane
owoce borówki czarnej (
jagoda) a nie aronii.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: