ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoaronia 500 gramóworzechy laskowe 150 gramówcukier waniliowy 1 sztukmąka 250 gramówjajka 4 sztukcukier 300 gramówsól 1 szczyptaproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychmargaryna 1 sztukmąka ziemniaczana 75 gramówśmietana 6 łyżek stołowychCynamon 1 łyżek deserowychWykonanie:Miękką margarynę utrzeć z 200g cukru, cukrem waniliowym i szczypta soli, dodając kolejno jajka. Mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną, 100g posiekanymi orzechami, cynamonem oraz proszkiem i na zmianę z gęsta śmietaną dodawać do masy, cały czas ucierając. Przełożyć do formy, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać i ułożyć na nim oczyszczone owoce. Piec 30 minut w 180 stopniach. Na patelni skarmelizować 100g cukru, dodać 50g orzechów. Wyłożyć na folię, ostudzić i posiekać na kawałki oraz ozdobić nimi ciasto.Uwagi:Aronie można zastąpić borówkami amerykańskimi.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaKomentarze:Autor: lalaData: 2010-09-02Na zdjęciu są prezentowane owoce borówki czarnej (jagoda) a nie aronii.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: