ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmargaryna 0.75 kostekcukier 0.5 szklanekcukier waniliowy 10 gramówjajko 2 sztukśmietana 2 łyżek deserowychCynamon 1 łyżek deserowychgoździki mielone 0.5 łyżek deserowychpłatki migdałowe 50 gramówsól według uznaniaWykonanie:Mąkę przesiać na stolnicę dodać proszek, cukry, miękką margarynę, jajka, śmietanę, szczyptę soli, cynamon, imbir, gożdziki i mielone migdały. Wyrobić ciasto i wstawić na 60 minut do lodówki. Rozwałkować na grubość 5 mm i szklanką wykrawać krążki. Udekorować płatkami migdałowymi. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na jasnozłoty kolor w 180 stopniach. Zimne ciastka można też ozdobić nitkami polewy czekoladowej.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-22Jak dla mnie to nie ma lepszego przepisu na ciastka korzenne niż ten!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: