Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
margaryna 0.75 kostek
cukier 0.5 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
jajko 2 sztuk
śmietana 2 łyżek deserowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
goździki mielone 0.5 łyżek deserowych
płatki migdałowe 50 gramów
sól według uznaniaWykonanie:
Mąkę przesiać na stolnicę dodać proszek,
cukry,
miękką margarynę,
jajka,
śmietanę, szczyptę
soli,
cynamon,
imbir,
gożdziki i mielone
migdały. Wyrobić ciasto i wstawić na 60 minut do lodówki. Rozwałkować na grubość 5 mm i szklanką wykrawać krążki. Udekorować
płatkami migdałowymi. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec na jasnozłoty kolor w 180 stopniach. Zimne
ciastka można też ozdobić nitkami
polewy czekoladowej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-22Jak dla mnie to nie ma lepszego przepisu na
ciastka korzenne niż ten!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: