« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegorostbeft 4 plastryprzyprawa do grilla 1 łyżek stołowychpomarancza 1 sztukoliwki czarne według uznaniadymka 2 sztukmasło 2 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychcukier 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniadżempomarańczowy 2 łyżek stołowychskórka pomarańczowa kandyzowana według uznaniawino czerwone 0,5 szklanekWykonanie:Rozbite mięso posmarować połowa oleju, oprószyć przyprawa i odstawić na 2h. Wyszorowaną pomarańczę, oliwki, oczyszczone dymki pociąć w plastry. Dymki podsmażyć na reszcie oleju, wsypać cukier i smażyć, aż się skarmelizuje. Dodać oliwki i dżem. Podlać winem lub wodą i zagotować. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Mięso smażyć na patelni grillowej po 6 minut a każdej strony. Pod koniec dołożyć pomarańcze. Mięso przełożyć na talerze, polać sosem i posypać skórka pomarańczową.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: