ßßß Cookit - przepis na Rostbef w pomarańczach

Rostbef w pomarańczach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
rostbeft 4 plastry
przyprawa do grilla 1 łyżek stołowych
pomarancza 1 sztuk
oliwki czarne według uznania
dymka 2 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
cukier 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
dżem pomarańczowy 2 łyżek stołowych
skórka pomarańczowa kandyzowana według uznania
wino czerwone 0,5 szklanek
Wykonanie:
Rozbite mięso posmarować połowa oleju, oprószyć przyprawa i odstawić na 2h. Wyszorowaną pomarańczę, oliwki, oczyszczone dymki pociąć w plastry. Dymki podsmażyć na reszcie oleju, wsypać cukier i smażyć, aż się skarmelizuje. Dodać oliwki i dżem. Podlać winem lub wodą i zagotować. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Mięso smażyć na patelni grillowej po 6 minut a każdej strony. Pod koniec dołożyć pomarańcze. Mięso przełożyć na talerze, polać sosem i posypać skórka pomarańczową.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9492/Rostbef-w-pomaranczach