ßßß Cookit - przepis na Pieczeń wołowa po Huzarsku

Pieczeń wołowa po Huzarsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
rozbratel 1 kilogramów
cebula 3 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
bułka tarta 1 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
rosół 1 szklanek
Wykonanie:
Mięso umyć, oczyścić z błon, zbić tłoczkiem, włożyć do wrzącej osolonej wody, zagotować i odcedzić. Wstawić do brytfanki do nagrzanego piekarnika lub piec na ruszcie lub rożnie: silnie obrumienić i dopiec skrapiając wodą . Obraną cebulę opłukać, drobno posiekać, posolić, oprószyć pieprzem i dodać odrobinę cukru. Masło rozetrzeć w misce i wymieszać z przygotowaną cebulą oraz bułką tartą. Zrumienić pieczeń wyjąć z piekarnika po około 1 do 1,5 godziny zrobić w niej ukośne nacięcia i w każde włożyć odpowiednią ilość nadzienia. Pieczeń owinąć mocno nitką, włożyć do rondla, polać sosem który powstał podczas pieczenia, posolić , popieprzyć. Dusić około 30 minut na wolnym ogniu. Miękkie mięso przekroić ostrożnie , aby nadzienie zostało w nacięciach, położyć na półmisku i polać sosem. Podawać z ryżem lub ziemniakami z wody i surówką z kwaszonej kapusty lub ostra sałatką warzywną.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4921/Pieczen-wolowa-po-Huzarsku