Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
rozbratel 1 kilogramów
cebula 3 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
bułka tarta 1 łyżek stołowych
cukier według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniarosół 1 szklanekWykonanie:
Mięso umyć, oczyścić z błon, zbić tłoczkiem, włożyć do wrzącej osolonej
wody, zagotować i odcedzić. Wstawić do brytfanki do nagrzanego piekarnika lub piec na ruszcie lub rożnie: silnie obrumienić i dopiec skrapiając
wodą . Obraną
cebulę opłukać, drobno posiekać, posolić, oprószyć
pieprzem i dodać odrobinę
cukru.
Masło rozetrzeć w misce i wymieszać z przygotowaną
cebulą oraz
bułką tartą. Zrumienić pieczeń wyjąć z piekarnika po około 1 do 1,5 godziny zrobić w niej ukośne nacięcia i w każde włożyć odpowiednią ilość nadzienia. Pieczeń owinąć mocno nitką, włożyć do rondla, polać sosem który powstał podczas pieczenia, posolić , popieprzyć. Dusić około 30 minut na wolnym ogniu. Miękkie
mięso przekroić ostrożnie , aby nadzienie zostało w nacięciach, położyć na półmisku i polać sosem. Podawać z
ryżem lub
ziemniakami z
wody i surówką z
kwaszonej kapusty lub ostra
sałatką warzywną.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: