ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegorozbratel 1 kilogramówcebula 3 sztukmasło 1 łyżek stołowychbułka tarta 1 łyżek stołowychcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniarosół 1 szklanekWykonanie:Mięso umyć, oczyścić z błon, zbić tłoczkiem, włożyć do wrzącej osolonej wody, zagotować i odcedzić. Wstawić do brytfanki do nagrzanego piekarnika lub piec na ruszcie lub rożnie: silnie obrumienić i dopiec skrapiając wodą . Obraną cebulę opłukać, drobno posiekać, posolić, oprószyć pieprzem i dodać odrobinę cukru. Masło rozetrzeć w misce i wymieszać z przygotowaną cebulą oraz bułką tartą. Zrumienić pieczeń wyjąć z piekarnika po około 1 do 1,5 godziny zrobić w niej ukośne nacięcia i w każde włożyć odpowiednią ilość nadzienia. Pieczeń owinąć mocno nitką, włożyć do rondla, polać sosem który powstał podczas pieczenia, posolić , popieprzyć. Dusić około 30 minut na wolnym ogniu. Miękkie mięso przekroić ostrożnie , aby nadzienie zostało w nacięciach, położyć na półmisku i polać sosem. Podawać z ryżem lub ziemniakami z wody i surówką z kwaszonej kapusty lub ostra sałatką warzywną.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: