Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
papryka zielona 1 sztuk
papryka czerwona 2 sztuk
papryka żółta 1 sztukpieczeń cielęca 200 gramów
schab bez kości 500 gramów
masło 2 łyżek stołowych
śmietana 200 mililitrów
koncentrat pomidorowy 1 łyżek deserowych
bulion w proszku 1 łyżek deserowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
owczy ser 100 gramów
szczypiorek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Papryki pokroić w kostkę, połowę czerwonej odłożyć. Pieczeń cielęcą posiekać i wymieszać z
paprykami. Doprawić
solą i
pieprzem.
Schab rozkroić na cienki płat, wyłożyć farsz, zrolować. Roladę obsmażyć na
maśle, a następnie włożyć do piekarnika rogrzanego do 200 stopni Celsjusza.
Śmietanę zagotować z odłożoną
papryką, dodać koncentrat, wymieszać. Doprawić
solą,
pieprzem i
bulionem, zmiksować. Sos zagęścić
mąką, dodać pokruszony
ser i
szczypiorek.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia AustriackaKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: