Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
filety z piersi indyka (cienkie)4 sztuk
koncentrat pomidorowy 4 łyżek stołowych
szynka surowa 4 plastrylistki
szałwii 4 sztuk
bulion drobiowy 75 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
cebulę pokroić w cząstki. Oczyszczone
papryki pokroić w cienkie paski. Umyte, osuszone
mięso posmarować 2 łyżkami koncentratu. Oprószyć
solą oraz
pieprzem, na każdym filecie rozłożyć po plastrze
szynki, listku
szałwii i po 3 paski kolorowej
papryki. Zwinąć
mięso w roladki i spiąć patyczkami do szaszłyków. Roladki podsmażyć z każdej strony, na rozgrzanej na patelni
margarynie. Wyjąć z patelni, a na tłuszczu ze smażenia podsmażyć
cebulę, resztę
papryki i 2 łyżki koncentratu. Zrazy ponownie włożyć na patelnię, zalać bilionem, przykryć i dusić jeszcze 15 minut, na małym ogniu. Podawać z
makaronem lub
ziemniakami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: