ßßß Cookit - przepis na Zrazy z indyka z papryką

Zrazy z indyka z papryką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
filety z piersi indyka (cienkie)4 sztuk
koncentrat pomidorowy 4 łyżek stołowych
szynka surowa 4 plastry
listki szałwii 4 sztuk
bulion drobiowy 75 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę pokroić w cząstki. Oczyszczone papryki pokroić w cienkie paski. Umyte, osuszone mięso posmarować 2 łyżkami koncentratu. Oprószyć solą oraz pieprzem, na każdym filecie rozłożyć po plastrze szynki, listku szałwii i po 3 paski kolorowej papryki. Zwinąć mięso w roladki i spiąć patyczkami do szaszłyków. Roladki podsmażyć z każdej strony, na rozgrzanej na patelni margarynie. Wyjąć z patelni, a na tłuszczu ze smażenia podsmażyć cebulę, resztę papryki i 2 łyżki koncentratu. Zrazy ponownie włożyć na patelnię, zalać bilionem, przykryć i dusić jeszcze 15 minut, na małym ogniu. Podawać z makaronem lub ziemniakami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12214/Zrazy-z-indyka-z-papryka