Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
jajka 4 sztuk
śmietana gęsta 1 szklanek
mąka pszenna 2 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek deserowych
tymianek 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Posiekaną
cebulę i
czosnek wymieszać z
mięsem, dodać 2
jajka,
musztardę,
mąkę i
sól. Z masy uformować pulpety, gotować 20 minut w posolonym wrzątku i odcedzić.
Śmietanę roztrzepać z pozostałymi
jajkami, dodać
tymianek,
sól i
pieprz. Pulpety ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym
olejem, zalać masą
śmietankową i piec 20 minut w 190 stopniach.Uwagi:
Mięso mielone wieprzowo-wołowe.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: