ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone 500 gramówcebula 2 sztukczosnek 2 ząbkijajka 4 sztukśmietana gęsta 1 szklanekmąka pszenna 2 łyżek stołowychmusztarda 2 łyżek deserowychtymianek 1 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Posiekaną cebulę i czosnek wymieszać z mięsem, dodać 2 jajka, musztardę, mąkę i sól. Z masy uformować pulpety, gotować 20 minut w posolonym wrzątku i odcedzić. Śmietanę roztrzepać z pozostałymi jajkami, dodać tymianek, sól i pieprz. Pulpety ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem, zalać masą śmietankową i piec 20 minut w 190 stopniach.Uwagi:Mięso mielone wieprzowo-wołowe.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: