ßßß Cookit - przepis na Pascha malinowa

Pascha malinowa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
twaróg 50 dekagramów
konfitura malinowa 25 dekagramów
masło 0.5 kostek
cukier puder 0.5 szklanek
żółtko 2 łyżek deserowych
jajko 1 sztuk
śmietana 1 szklanek
Wykonanie:
Twaróg przepuścić dwukrotnie przez maszynkę, dodać osączone konfitury i całość przetrzeć przez nylonowe sito. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, w czasie ucierania dodawać żółtka i surowe jajko (powinny być bardzo świeże). Do utartego masła dodać następnie masę malinowo-twarogową i śmietanę. Całość jeszcze utrzeć na jednolity, idealnie gładki krem. Następnie przełożyć go do podwójnie lub poczwórnie złożonej, lnianej serwetki, zawinąć i obciążyć ciężarkami, najlepiej na całą noc. Nazajutrz serwetkę odwinąć. Podawać paschę ochłodzoną i udekorowaną.
Uwagi:
Świeży, tłusty, słodki twaróg, konfitury malinowe (nie dżem)
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1425/Pascha-malinowa