Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
twaróg 50 dekagramów
konfitura malinowa 25 dekagramów
masło 0.5 kostek
cukier puder 0.5 szklanek
żółtko 2 łyżek deserowych
jajko 1 sztuk
śmietana 1 szklanekWykonanie:
Twaróg przepuścić dwukrotnie przez maszynkę, dodać osączone
konfitury i całość przetrzeć przez nylonowe sito.
Masło utrzeć z
cukrem na puszystą masę, w czasie ucierania dodawać
żółtka i surowe
jajko (powinny być bardzo świeże). Do utartego
masła dodać następnie masę
malinowo-
twarogową i
śmietanę. Całość jeszcze utrzeć na jednolity, idealnie gładki krem. Następnie przełożyć go do podwójnie lub poczwórnie złożonej, lnianej serwetki, zawinąć i obciążyć ciężarkami, najlepiej na całą noc. Nazajutrz serwetkę odwinąć. Podawać paschę ochłodzoną i udekorowaną.Uwagi:Świeży, tłusty, słodki
twaróg,
konfitury malinowe (nie
dżem)Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: