ßßß Cookit - przepis na Pulpety wołowe w sosie

Pulpety wołowe w sosie

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina 60 dekagramów
kajzerka 1 sztuk
tłuszcz 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso dwukrotnie zemleć w maszynce, cebulę drobno posiekać i przesmażyć w odrobinie tłuszczu. Wymieszać mięso z cebulą, dodać trochę wody, posolić, popieprzyć. Formować niewielkie pulpety (wielkości orzecha włoskiego), obtaczać w mące i obsmażyć na złoty kolor ze wszystkich stron w rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodać pół szklanki wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.15 min. Sos podprawić śmietaną. Podawać z purée ziemniaczanym i sałatką z kwaszonych ogórków.
Uwagi:
tłusz - smalec, margaryna lub olej
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Kasia i Tomek
Data: 2009-05-02
Chyba autor zapomnial wspomniec o kajzerce wymienionej w skladnikach. Trzeba ja namoczyc i dodac do miesa mielonego tak, jak przy zwyklych kotletach? :)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1846/Pulpety-wolowe-w-sosie