Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 60 dekagramów
kajzerka 1 sztuktłuszcz 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 0.5 szklanek
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso dwukrotnie zemleć w maszynce,
cebulę drobno posiekać i przesmażyć w odrobinie tłuszczu. Wymieszać
mięso z
cebulą, dodać trochę
wody, posolić, popieprzyć. Formować niewielkie pulpety (wielkości
orzecha włoskiego), obtaczać w
mące i obsmażyć na złoty kolor ze wszystkich stron w rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodać pół szklanki
wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.15 min. Sos podprawić
śmietaną. Podawać z purée ziemniaczanym i
sałatką z
kwaszonych ogórków.Uwagi:tłusz -
smalec,
margaryna lub
olejPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor:
Kasia i TomekData: 2009-05-02Chyba autor zapomnial wspomniec o
kajzerce wymienionej w skladnikach. Trzeba ja namoczyc i dodac do
miesa mielonego tak, jak przy zwyklych kotletach? :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: