« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 1 kostekcukier puder 2 szklanekcukier waniliowy 16 gramówskórka z cytryny 1 łyżek deserowychjajko 6 sztukmąka tortowa 3 szklanekproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychmleko 0.5 szklanekowoc 1 kilogramówsok z cytryny 3 łyżek stołowychwoda 5 łyżek stołowychWykonanie:Owoce umyć i usunąć pestki. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem (1 szklanka), cukrem waniliowym i skórką cytrynową, ucierając dodawać po jednym żółtku, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko, dobrze połączyć, a na końcu dodać pianę ubitą z białek ze szczyptą soli i lekko wymieszać. Ciasto przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. Na cieście równomiernie rozłożyć owoce. Piec 0k. 50 minut w 180 stopniach.Przygotowanie lukru: cukier puder (1 szklanka) utrzeć z wodą i sokiem z cytryny. Lukrem oblać zimny placek.Uwagi:owoce: czereśnie, wiśnie, winogronaAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: wieslawal64Data: 2008-12-09Ja bym dodała jeszcze do owocówśliwki- one tu najbardziej pasują.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: