Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie mrożone 500 gramów
mleko 3 łyżek stołowych
cukier puder według uznania
rodzyki 40 gramów
rum 50 mililitrów
skórka z cytryny- otarta według uznania
Cynamon 0,25 łyżek stołowych
biszkopty 100 gramów
orzechy 200 gramów
masło 40 gramów
cukier 70 gramów
żółtka 3 sztukWykonanie:Ciasto należy rozmrozić, i następnie cienko rozwałkować na prostokąt o wymiarach 35-40cm.2
żółtka utrzeć z
cukrem i sparzyć
rodzynki, do utartych do białości
żółtek dodać roztopione
masło oraz
orzechy,
rodzynki,
skórkę z cytryny,
cynamon, pokruszone
biszkopty wszystko razem wymieszać (ciasto powinno być gęste)Na środku rozwałkowanego uprzednio ciasta rozłożyć na samym środku masę, a brzegi ciasta dokładnie posmarować roztrzepanym
żółtkiem ( najlepiej za pomocą pędzelka) zwinąć i bardzo starannie zlepić brzegi.Blaszkę wysłać pergaminem położyć na niej ciasto piec 45-50 minut w temperaturze 220 stopni C. Ważne jest by zlepienie w cieście było na dole podczas pieczenia.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: