ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegocynamon laska 1 sztukmleko 500 mililitrówżółtko 3 sztukskórka z cytryny 1 sztukcukier 100 gramówWykonanie:Mleko zagotować z dodatkiem cynamonu i skórki z cytryny. Po zagotowaniu odstawić i wyciągnąć. Żółtka utrzeć z 100 g cukru na jednolitą masę. Powoli dodawać do mleka, cały czas mieszając. Ponownie wstawić na mały ogień i ciągle mieszać, aż powstanie zawiesista konsystencja, ale uważać, aby się nie zwarzyło. Przełożyć krem do żaroodpornych, małych foremek i wstawić na 30 minut do lodówki. Wyjąć z lodówki, posypać cukrem i wstawić do gorącego piekarnika w celu karmelizacji cukru.Uwagi:Piekarnik można zastąpić specjalnym palnikiem.Autor: RealityZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia HiszpańskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: