ßßß
W garnku, ubijamy razem żółtka i 3/4 szklanki cukru, aż dokładnie wszystko się wymiesza i uzyska konsystencję pianki. Dodajemy laskę cynamonu i startą skórkę z cytryny.Mieszamy mąkę kukurydzianą z 2 łyżkami zimnego mleka, a gdy dobrze wymieszamy wlewamy do pozostałych 2 filiżanek mleko. Powoli ogrzewamy mieszaninę, stale mieszając, aż zgęstnieje. Zdejmujemy garnek z ognia.Wskazówka : Gdy mieszanina gęstnieje i poczujemy opór, mieszając, zdejmujemy garnek z ognia, aby nam się nic nie zwarzyło! Tekstura przegrzanego kremu będzie ziarnista zamiast gładka i kremowa.Wyjmujemy laskę cynamonu i rozdzielamy krem do 4 kokilek. Pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie wstawiamy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny. Przed podaniem podgrzewamy w mikrofalówce lub piekarniku grill. Po wyjęciu z lodówki posypujemy po wierzchu resztą cukru. Kiedy piekarnik jest gorący, umieszczamy kokilki w piekarniku i czekamy, aż cukier się skarmelizuje, zamieniając kolor na złoty i brązowy. To może potrwać 10 minut lub więcej, w zależności od piekarnika. Wyjmujemy i natychmiast podajemy. Jeśli chcemy, możemy podawać schłodzony krem, ale myślę, że ma więcej smaku, gdy podawany jest na ciepło.