ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1 szklanekmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychjajko 4 sztukmleko kokosowe niesłodzone 0.75 szklanekmargaryna 100 gramówananas kandyzowany 50 gramówwiórki kokosowe 2 łyżek stołowychcytryna 0.5 sztukcukier puder 0.75 szklaneklikier kokosowy 2 łyżek stołowychsól według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Margarynę zagotować z mlekiem kokosowym i szczyptą soli, mieszając dodać wymieszane mąki. Podgrzewać tak długo, aż masa będzie jednolita. Przełożyć do miski i ucierać, dodając po jednym jajku. Ciasto przełożyć do szprycy i wyciskać na papier do pieczenia pierścienie o średnicy 8 cm. Na rozgrzany olej wkładać kolejno oponki wraz z papierem. Po 4 minutach ostrożnie usunąć papier. Oponki odwrócić i smażyć jaszcze 4 minuty. Usmażone wyjąć na papierowy ręcznik i osączyć. Wiórki kokosowe uprażyć na patelni bez tłuszczu, kandyzowany ananas posiekać. Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć 2 łyżeczki soku. Cukier puder, likier kokosowy i sok z cytryny utrzeć na gęsty lukier.Polać nim oponki, posypać wiórkami, ananasem i skórką z cytryny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: