Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 60(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ser 500 gramów
mąka 1 kilogramów
cukier 1 szklanek
margaryna 0.5 kostek
jajko 2 sztuk
cukier waniliowy 15 gramów
cukier puder według uznania
soda oczyszczona 2 łyżek deserowych
spirytus 30 mililitrów
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Na stolnicę przesiać
mąkę, dodać
zmielony ser,
miękką margarynę,
cukry,
sodę i szczyptę
soli oraz
jajka i
alkohol. Wyrobić ciasto, rozwałkować na grubość ok.1,5 cm i szklanką wykrawać krążki, a w każdym wyciąć małą dziurkę. Smażyć na gorącym
oleju, z obu stron na rumiano. Obsączyć na papierowym ręczniku i posypać
cukrem pudrem.Uwagi:
ser zmielonyAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: