ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopolędwiczka wieprzowa 400 gramówmąka 1 szklanekmargaryna 1 kosteksól według uznaniaolej 2 łyżek stołowychkapusta włoska 6 sztukcebula 1 sztukpieczarka 200 gramówszynka gotowana 100 gramówśmietana 4 łyżek stołowychjajko 1 sztukmasło 2 łyżek stołowychsłonina 1 sztukpieprz według uznaniaWykonanie:Mąkę, sól i margarynę posiekać nożem. Szybko zagnieść ciasto dodając stopniowo po trochę wody i rozwałkować na grubość 2 cm. Odstawić do schłodzenia pod przykryciem. olej podgrzać, polędwicę podsmażyć ze wszystkich stron przez 8 minut, na małym ogniu. Posolić i odstawić do ostygnięcia. Od czasu do czasu polewać tłuszczem ze smażenia. Liście kapusty lekko obgotować w dużej ilości wody. Następnie przelać zimną wodą, osączyć i zawinąć w ściereczkę.Cebulę, grzyby i szynkę drobno pokroić. Cebulę zeszklić w 2 łyżkach masła, dodać grzyby i dusić aż do odparowania. Po wystygnięciu połączyć z szynką, jajkiem i śmietaną. Doprawić solą, pieprzem i dobrze wymieszać.Na cienko rozwałkowane ciasto rozłożyć słoninę, liście kapusty, farsz z szynki i pieczarek oraz mięso. Ciasto zwinąć.Roladę nakłuć widelcem, piec 30 minut w 220 stopniach. Przed pokrojeniem na porcje odstawić na 15 minut.Uwagi:Do potrawy używamy 6 dużych liści kapusty włoskiej i jednego grubego plastra słoniny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: