ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówmargaryna 0.5 kosteksól 1 łyżek deserowychwoda według uznaniamięso mielone 250 gramówcebula 1 sztukrodzynki 2 łyżek stołowycholej 1 łyżek stołowychkminek 0.5 łyżek deserowychchili 0.5 łyżek deserowychsmalec według uznaniaWykonanie:Cebulę posiekać i przysmażyć na oleju, dodać mięso i smażyć jeszcze kilka minut. Wlać 0,5 litra wody, dusić mięso tak długo, aż cała woda odparuje. Dodać wymoczone rodzynki i przyprawy.Z podanych składników zagnieść ciasto (mąka, margaryna, sól 0,5 łyżeczki, woda), dodając tyle zimnej wody, aby miało odpowiednią konsystencję, wstawić do lodówki na 30 minut. Rozwałkować je na grubość 5 mm, wyciąć krążki o średnicy 10 cm. Łyżką nakładać zimny farsz (mielone mięso mieszane, cebula, rodzynki, olej, kminek, chili, sól 0,5 łyżeczki)i sklejać pierogi. Smażyć w rozgrzanym smalcu z każdej strony na złoty kolor.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: