ßßß Cookit - przepis na Pierogi mięsne smażone

Pierogi mięsne smażone

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
margaryna 0.5 kostek
sól 1 łyżek deserowych
woda według uznania
mięso mielone 250 gramów
cebula 1 sztuk
rodzynki 2 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
kminek 0.5 łyżek deserowych
chili 0.5 łyżek deserowych
smalec według uznania
Wykonanie:
Cebulę posiekać i przysmażyć na oleju, dodać mięso i smażyć jeszcze kilka minut. Wlać 0,5 litra wody, dusić mięso tak długo, aż cała woda odparuje. Dodać wymoczone rodzynki i przyprawy.
Z podanych składników zagnieść ciasto (mąka, margaryna, sól 0,5 łyżeczki, woda), dodając tyle zimnej wody, aby miało odpowiednią konsystencję, wstawić do lodówki na 30 minut. Rozwałkować je na grubość 5 mm, wyciąć krążki o średnicy 10 cm. Łyżką nakładać zimny farsz (mielone mięso mieszane, cebula, rodzynki, olej, kminek, chili, sól 0,5 łyżeczki)i sklejać pierogi. Smażyć w rozgrzanym smalcu z każdej strony na złoty kolor.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3495/Pierogi-miesne-smazone